Králík smažený s vínem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 669 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 44 g
- Sodík 405 mg
- Bílkoviny 46 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 123.2 mg
- Draslík 65.7 mg
- Vláknina 1200 mg
- Vitamín A 1200 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 2.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Králičí maso – nejlépe velké nohy - odblaníme (pokud je potřeba), a řádně opláchneme pod tekoucí vodou. Poté maso osolíme.
-
2
Vejce rozklepneme do hlubší misky nebo talíře a rozmícháme je s mlékem a s vínem – směs můžeme trošku osolit.
-
3
Králičí maso obalíme nejdříve v mouce, poté ve vejcích s mlékem a nakonec ve strouhance.
-
4
Olej rozehřejeme na pánvi a králíka z obou stran dorůžova prosmažíme.