Středomořský králík
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 557 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 30 g
- Sodík 891 mg
- Bílkoviny 62 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 172 mg
- Draslík 816.6 mg
- Vláknina 3637.5 mg
- Vitamín A 3637.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.5 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hmoždíři podrtíme česnek, rozmarýn, sůl a pepř s pár kapkami oleje. Králíka potřeme připravenou směsí, zakryjeme a necháme odležet.
-
2
Na rozpáleném oleji králíka osmažíme ze všech stran.
-
3
Vyndáme a uchováme v teple. Do výpeku přidáme nasekanou cibuli, osmahneme. Vložíme rajčata, trochu podlijeme vodou, vrátíme maso zpět a dusíme do měkka. Hotového králíka nasekáme na porce, šťávu dochutíme.