Dušený králík na zelenině
Suroviny
- 100 g Celer bulvový
- 200 g Mrkev kořen
- 200 g Pórek
- 5 g Sůl
- 3 g Pepř černý mletý
- 3 g Majoránka
- 3 g Nové koření celé
- 10 g Zázvor celý
- 3 g Šalvěj sušená
- 3 g Pepř černý celý
- 80 g Petržel kořen
- 800 g Králík
- 250 ml Vývar z hovězích kostí
- 30 ml Ocet vinný
- 1 ks Bobkový list
- 3 špetka Paprika mletá sladká
- 0.09 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 517 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 135 g
- Sodík 1145 mg
- Bílkoviny 65 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 175.7 mg
- Draslík 1174.8 mg
- Vláknina 8963 mg
- Vitamín A 8963 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 34.5 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zeleninu očistíme a nakrájíme. V pekáči rozpustíme máslo, vložíme na něj zeleninu, králíka, vinný ocet a dusíme do měkka. Přidáme v plátěném sáčku koření, nastrouháme zázvor. Hotové maso přendáme na druhý pekáč s trochou šťávy a zprudka opečeme v troubě. Šťávu se zeleninou zaprášíme moukou, provaříme, případně dochutíme.