Králičí hřbet po maltsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Celer bulvový
  • 120 g Cibule
  • 750 g Králičí maso
  • 120 g Mrkev kořen
  • 120 g Pórek
  • 5 g Sůl
  • 40 g Tuk
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 120 g Protlak rajčatový
  • 200 ml Vývar drůbeží
  • 30 ml Ocet jablečný
  • 1 ks Bobkový list
  • 4 stroužek Česnek
  • 1 dl Víno bílé
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Hořčice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 554 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 95 g
  • Sodík 791 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 122.4 mg
  • Draslík 851 mg
  • Vláknina 5539.3 mg
  • Vitamín A 5539.3 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.4 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso očistíme, omyjeme, nasekáme na kusy, osolíme, opepříme a pomalu

  • 2

    na tuku opečeme. Přidáme kostky mrkve, celeru, kolečka cibule a pórku a podusíme, po 10 minutách přidáme plátky česneku, protlak, bílé víno, ocet, vývar, bobkový list, lžíci másla a necháme zakryté 45 minut dusit. Hotové maso vyndáme, šťávu scedíme a přimícháme do ní lžíci hořčice a dokořeníme solí a pepřem.

Komentáře k receptu