Králičí hřbet po maltsku
Suroviny
- 120 g Celer bulvový
- 120 g Cibule
- 750 g Králičí maso
- 120 g Mrkev kořen
- 120 g Pórek
- 5 g Sůl
- 40 g Tuk
- 3 g Pepř černý mletý
- 120 g Protlak rajčatový
- 200 ml Vývar drůbeží
- 30 ml Ocet jablečný
- 1 ks Bobkový list
- 4 stroužek Česnek
- 1 dl Víno bílé
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Hořčice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 554 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 95 g
- Sodík 791 mg
- Bílkoviny 41 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 122.4 mg
- Draslík 851 mg
- Vláknina 5539.3 mg
- Vitamín A 5539.3 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.4 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso očistíme, omyjeme, nasekáme na kusy, osolíme, opepříme a pomalu
-
2
na tuku opečeme. Přidáme kostky mrkve, celeru, kolečka cibule a pórku a podusíme, po 10 minutách přidáme plátky česneku, protlak, bílé víno, ocet, vývar, bobkový list, lžíci másla a necháme zakryté 45 minut dusit. Hotové maso vyndáme, šťávu scedíme a přimícháme do ní lžíci hořčice a dokořeníme solí a pepřem.