Králičí játra na čínský způsob
Suroviny
- 50 g Cibule
- 150 g Pórek
- 500 g Játra králičí
- 70 g Paprika červená
- 100 g Ucho Jidášovo
- 30 g Solamyl - bramborový škrob
- 40 ml Olej olivový
- 20 ml Omáčka sójová
- 10 ml Víno rýžové čínské
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Cukr krupice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 346 kcal
- Sacharidy 39 g
- Tuky 17 g
- Sodík 88 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 32 g
- Cholesterol 61.3 mg
- Draslík 153.8 mg
- Vláknina 6154.8 mg
- Vitamín A 6154.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 28.6 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 47.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso omyjeme a pokrájíme na tenčí nudličky. Škrob smícháme s vodou a vejcem. Maso ve směsi obalíme a necháme odležet 30 minut v chladu. Zeleninu očistíme, omyjeme a pokrájíme na hrubé kousky. Česnek oloupeme a pokrájíme na plátky.
-
2
Houby povaříme 5 minut ve vroucí vodě, poté odstavíme a pokrájíme na nudličky. Olej rozpálíme a maso na něm osmahneme po dobu 4 minut, poté přisypeme zeleninu, houby a česnek a smažíme další 2 minuty. Dochutíme solí, pepřem, vínem a sójovou omáčkou.
-
3
Je-li omáčka řídká, je možné jí dohustit trochou škrobu rozpuštěného v 50ml vody.