Králík dušený v pivu
Suroviny
- 700 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
- 60 ml Olej rostlinný
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Tymián sušený
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 0.25 kávová lžička Kmín mletý
- 2 ks Cibule
- 4 stroužek Česnek
- 1.2 kg Králík
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 698 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 36 g
- Sodík 558 mg
- Bílkoviny 74 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 211.2 mg
- Draslík 802.8 mg
- Vláknina 1878.1 mg
- Vitamín A 1878.1 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.5 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 33 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Králíka očistíme, naporcujeme, osolíme a potřeme směsí prolisovaného česneku, papriky, kmínu a tymiánu. Cibuli nakrájíme na plátky.
-
2
V kastrolu zpěníme na másle s olejem cibuli, přidáme porce králíka, osmažíme ze všech stran, přelijeme pivem a pod poklicí dusíme, až je maso měkké.