Roláda z králičí kýty plněná mletým masem s žampiony

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 95 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 50 g Olej rostlinný
  • 200 g Králičí maso
  • 50 g Maso mleté - mix
  • 50 g Žampiony - sterilované
  • 10 g Mouka pšeničná hladká
  • 60 g Cibule
  • 200 ml Voda pitná
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 dl Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 350 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 284 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 123.1 mg
  • Draslík 297.9 mg
  • Vláknina 1533 mg
  • Vitamín A 1533 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.5 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Králičí kýtu vykostíme a plát masa osolíme. Mleté maso promícháme s mlékem, přidáme sůl, pepř a na kostky nakrájené žampiony. Vejce uvaříme natvrdo, cibuli nakrájíme na kolečka.

  • 2

    Na plát králičí kýty rozetřeme mleté maso, do středu poklademe čtvrtky vejce, plát zabalíme do alobalu, který jsme potřeli 1 lžící oleje, přeneseme do pekáče se 100 ml vody a pečeme v troubě předehřáté na 190 °C. Po 30 minutách maso vybalíme, vložíme zpět do pekáčku s 20 g oleje, posypeme plátky cibule a za občasného přelévání výpeku dopečeme. Podle potřeby přilijeme vodu.

  • 3

    Když je roláda hotová, vyjmeme ji a držíme na teple. Pekáč přeneseme na sporák, šťávu zredukujeme a zaprášíme moukou, kterou zarestujeme, poté vlijeme 100 ml vody, dobře rozšleháme a povaříme. Podle potřeby dosolíme.

  • 4

    Nakrájenou roládu přelijeme omáčkou a podáváme se šťouchanými brambory a zelným salátem

Komentáře k receptu