Roláda z králičí kýty plněná mletým masem s žampiony
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 350 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 27 g
- Sodík 284 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 123.1 mg
- Draslík 297.9 mg
- Vláknina 1533 mg
- Vitamín A 1533 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.5 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Králičí kýtu vykostíme a plát masa osolíme. Mleté maso promícháme s mlékem, přidáme sůl, pepř a na kostky nakrájené žampiony. Vejce uvaříme natvrdo, cibuli nakrájíme na kolečka.
-
2
Na plát králičí kýty rozetřeme mleté maso, do středu poklademe čtvrtky vejce, plát zabalíme do alobalu, který jsme potřeli 1 lžící oleje, přeneseme do pekáče se 100 ml vody a pečeme v troubě předehřáté na 190 °C. Po 30 minutách maso vybalíme, vložíme zpět do pekáčku s 20 g oleje, posypeme plátky cibule a za občasného přelévání výpeku dopečeme. Podle potřeby přilijeme vodu.
-
3
Když je roláda hotová, vyjmeme ji a držíme na teple. Pekáč přeneseme na sporák, šťávu zredukujeme a zaprášíme moukou, kterou zarestujeme, poté vlijeme 100 ml vody, dobře rozšleháme a povaříme. Podle potřeby dosolíme.
-
4
Nakrájenou roládu přelijeme omáčkou a podáváme se šťouchanými brambory a zelným salátem