Maso z králičího předku s kari, jablkem a jogurtem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 200 g Králičí maso
  • 125 g Jogurt bílý
  • 20 g Olej rostlinný
  • 60 g Cibule
  • 5 g Mouka pšeničná hladká
  • 80 g Jablka
  • 250 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Kari koření
  • 1 ks Citrony
  • 2 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 316 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 311 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 65.1 mg
  • Draslík 593.7 mg
  • Vláknina 7572 mg
  • Vitamín A 7572 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 42.9 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli drobně pokrájíme. Jablko oloupeme, zbavíme jádřince, nakrájíme na kostky a vložíme do misky se 100 ml vody se šťávou z 1/2 citronu, aby nezhnědlo.

  • 2

    Králičí maso naporcujeme, posolíme, zasypeme kari kořením a orestujeme na oleji v pekáči. Poté přidáme cibuli, necháme ji zesklovatět, podlijeme 150 ml vody a pod pokličkou dusíme.

  • 3

    Když je maso poloměkké, přidáme k němu okapané pokrájené jablko, vložíme do trouby a zapečeme. Na závěr vmícháme jogurt, v němž jsme rozšlehali mouku. Pekáč dáme na sporák a chvíli provaříme.

  • 4

    Jako přílohu volíme dušenou rýži.

Komentáře k receptu