Maso z králičího předku s kari, jablkem a jogurtem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 316 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 18 g
- Sodík 311 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 65.1 mg
- Draslík 593.7 mg
- Vláknina 7572 mg
- Vitamín A 7572 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 42.9 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli drobně pokrájíme. Jablko oloupeme, zbavíme jádřince, nakrájíme na kostky a vložíme do misky se 100 ml vody se šťávou z 1/2 citronu, aby nezhnědlo.
-
2
Králičí maso naporcujeme, posolíme, zasypeme kari kořením a orestujeme na oleji v pekáči. Poté přidáme cibuli, necháme ji zesklovatět, podlijeme 150 ml vody a pod pokličkou dusíme.
-
3
Když je maso poloměkké, přidáme k němu okapané pokrájené jablko, vložíme do trouby a zapečeme. Na závěr vmícháme jogurt, v němž jsme rozšlehali mouku. Pekáč dáme na sporák a chvíli provaříme.
-
4
Jako přílohu volíme dušenou rýži.