Králičí maso zapečené s kapustou a šunkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 342 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 20 g
- Sodík 342 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 74.5 mg
- Draslík 888.8 mg
- Vláknina 5000 mg
- Vitamín A 5000 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 150 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Králičí maso osolíme a ze všech stran opečeme na oleji. Hlávkovou kapustu rozebereme na listy, skrojíme silná žebra, uvaříme v 500 ml vody a necháme okapat. V 250 ml vody uvaříme kostku hovězího vývaru.
-
2
Dno ohnivzdorné mísy vyložíme uvařenými kapustovými listy, na ně položíme jednu porci králičího masa, tu překryjeme plátkem šunky a opakujeme. Nakonec položíme kapustové listy, vše zalijeme vývarem z kostí a v troubě předehřáté na 190 °C pečeme, dokud není maso měkké.