Králičí maso zapečené s kapustou a šunkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 1 kostka Hovězí bujón
  • 200 g Králičí maso
  • 250 g Kapusta hlávková
  • 20 g Olej rostlinný
  • 70 g Šunka dušená
  • 750 ml Voda pitná
  • 2 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 342 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 342 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 74.5 mg
  • Draslík 888.8 mg
  • Vláknina 5000 mg
  • Vitamín A 5000 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 150 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Králičí maso osolíme a ze všech stran opečeme na oleji. Hlávkovou kapustu rozebereme na listy, skrojíme silná žebra, uvaříme v 500 ml vody a necháme okapat. V 250 ml vody uvaříme kostku hovězího vývaru.

  • 2

    Dno ohnivzdorné mísy vyložíme uvařenými kapustovými listy, na ně položíme jednu porci králičího masa, tu překryjeme plátkem šunky a opakujeme. Nakonec položíme kapustové listy, vše zalijeme vývarem z kostí a v troubě předehřáté na 190 °C pečeme, dokud není maso měkké.

Komentáře k receptu