Králičí řízky s houbami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Vepřový bok uzený
  • 600 g Králičí maso
  • 500 ml Voda pitná
  • 150 ml Víno červené
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Pórek
  • 1 hrst Houby sušené
  • 2 stroužek Česnek
  • 4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 351 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 625 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 97.3 mg
  • Draslík 831.1 mg
  • Vláknina 3523.5 mg
  • Vitamín A 3523.5 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.3 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Uzený bůček nakrájíme na kostičky a opečeme na pánvi. Přidáme očištěný, na kostičky nakrájený pórek a společně ještě opečeme.

  • 2

    Omyté, vykostěné králičí maso nakrájíme na plátky, osolíme a potřeme prolisovaným česnekem. Maso obalíme v hladké mouce a v jiné pánvi nasucho opečeme.

  • 3

    Plátky vložíme na bůčkový základ, podlijeme vodou a přidáme sušené houby. Pod pokličkou vše dusíme doměkka.

  • 4

    Hotový pokrm zaprášíme lžící hladké mouky, zalijeme vínem a chvíli povaříme.

  • 5

    Podáváme s rýží.

Komentáře k receptu