Ravioli plněné králíkem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 95 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Cibule
  • 5 g Sůl
  • 800 g Králičí maso
  • 50 g Šalotka
  • 5 g Rozmarýn čerstvý
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 60 g Brambory
  • 3 g Šafrán
  • 220 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 50 ml Víno bílé
  • 1 kávová lžička Máslo čerstvé
  • 6 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Lanýž
  • 1 ks Jablka
  • 3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 740 kcal
  • Sacharidy 55 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 1079 mg
  • Bílkoviny 55 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 672.6 mg
  • Draslík 927.3 mg
  • Vláknina 7468.5 mg
  • Vitamín A 7468.5 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.4 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli nakrájíme nadrobno a necháme ji zesklovatět na trošce másla. Přidáme bramboru nakrájenou na plátky, zalijeme vroucím vývarem. Vaříme 20 minut a pak rozmixujeme. Zaděláme těsto, zabalíme ho do fólie a necháme v chladničce odpočinout 30 minut.

  • 2

    Nasekanou šalotku podusíme na oleji. Přidáme maso z králíka a opečeme je, podlijeme vínem, přidáme oloupané jablko nakrájené na kostičky, ochutíme celým rozmarýnem. Osolíme, opepříme a dusíme 20 minut.

  • 3

    Králíka vykostíme, maso nakrájíme na malé kousky. šťávu z masa scedíme. Maso a jablka smícháme v misce s králíkem a ochutíme.

  • 4

    Z těsta vyválíme tenký plát a připravíme ravioli. Uvaříme je a poté ještě krátce povaříme na pánvi se šťávou z králíka. Těstoviny podáváme na jemném bramborovém krému posypané lanýžem nastrouhaným na plátky.

Komentáře k receptu