Králík s olivami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 100 g Olivy černé
  • 1200 g Králík
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Tymián čerstvý
  • 5 ks Cibule
  • 2 ks Bobkový list
  • 1 dl Olej olivový
  • 4 dl Víno bílé
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 663 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 874 mg
  • Bílkoviny 62 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 172 mg
  • Draslík 772.4 mg
  • Vláknina 4056 mg
  • Vitamín A 4056 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.5 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytého králíka naporcujeme a každou porci potřeme solí a opepříme.

  • 2

    Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno a zpěníme na olivovém oleji.

  • 3

    K zpěněné cibuli dáme maso, krátce orestujeme z každé strany,

  • 4

    přidáme bobkový list, tymián a olivy, přilijeme víno a dusíme pod pokličkou do doby, než bude maso měkké.

Komentáře k receptu