Králičí stehna na zelenině
Suroviny
- 500 g Králičí maso
- 80 g Slanina vepřová
- 100 ml Víno bílé
- 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.25 ks Celer bulvový
- 2 ks Cibule
- 2 ks Mrkev kořen
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 polévková lžíce Hrášek
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 3 polévková lžíce Zakysaná smetana
- 1 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 733 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 382 g
- Sodík 879 mg
- Bílkoviny 59 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 174.8 mg
- Draslík 1270 mg
- Vláknina 15074 mg
- Vitamín A 15074 mg
- Vitamín B6 1.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.7 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Králičí stehna omyjeme, osušíme a vetřeme do nich sůl a pepř. Na pánvi na oleji vyškvaříme na kostičky nakrájenou slaninu a stehýnka na ní opečeme.
-
2
Zeleninu očistíme, celer a mrkev nakrájíme na kostky a cibuli nasekáme. Vše spolu s hráškem přidáme k masu a krátce osmahneme. Přilijeme víno a pod pokličkou dusíme doměkka. Podle potřeby přilijeme trochu vody.
-
3
Zeleninový základ zahustíme hladkou moukou rozkvedlanou ve smetaně a povaříme. Pokrm podle chuti osolíme, opepříme a nakonec vmícháme nasekanou petrželku.