Králičí šarlota
Suroviny
- 200 g Brambory
- 200 g Celer bulvový
- 400 g Králičí maso
- 100 g Žampiony čerstvé
- 150 ml Vývar zeleninový
- 4 ks Palačinky
- 1 ks Cibule
- 1 ks Vejce slepičí
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 6 polévková lžíce Brusinky
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Strouhanka
- 1 polévková lžíce Créme fraiche
- 1 polévková lžíce Hořčice
- 0.12 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 346 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 18 g
- Sodík 300 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 131 mg
- Draslík 885.6 mg
- Vláknina 8974.6 mg
- Vitamín A 8974.6 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17.3 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Připravíme si celer a brambory nakrájené na menší kousky, necháme vařit ve vývaru se lžící másla a následně rozmixujeme.
-
2
Smícháme 4 lžíce brusinek s hořčicí a touto směsí potřeme předem připravené palačinky, srolujeme a nakrájíme na tenké ruličky.
-
3
Připravíme si misky (vhodné pro pečení v troubě), které vymastíme a poklademe srolovanými kousky palačinek.
-
4
Nakrájené maso osmažíme na oleji. Cibuli a houby nakrájíme nadrobno a osmahneme na másle.
-
5
Přidáme žloutek, strouhanku, petrželku a creme fraiche. Následně rozmixujeme, osolíme a opepříme.
-
6
Touto hmotou potřeme rozložené kousky palačinek, přidáme maso a překryjeme zbytkem hmoty. Vaříme ve vodní lázni v troubě vyhřáté na 180 °C přibližně 30 minut.
-
7
Závěrem vyklopíme z misek a podáváme.