Králík na cibuli

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Králičí maso
  • 80 g Slanina vepřová
  • 80 g Chléb konzumní
  • 100 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Tymián sušený
  • 2 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 451 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 445 mg
  • Bílkoviny 45 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 127.6 mg
  • Draslík 776.4 mg
  • Vláknina 1824 mg
  • Vitamín A 1824 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.8 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli osmažíme na slanině. Přidáme očištěné porce králíka, osolíme, přidáme bobkový list, pepř a tymián a maso po všech stranách opečeme. Mírně podlijeme vodou a dusíme doměkka.

  • 2

    Měkké maso vyjmeme, šťávu zahustíme nastrouhanou chlebovou kůrkou rozmíchanou s pivem a ještě povaříme. Ze šťávy odstraníme bobkový list.

  • 3

    Porce králíka rozdělíme na talíře a přelijeme šťávou.

Komentáře k receptu