Kůzlečí maso s bylinkami a těstovinami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 833 kcal
- Sacharidy 64 g
- Tuky 26 g
- Sodík 448 mg
- Bílkoviny 82 g
- Uhlovodany 64 g
- Cholesterol 260 mg
- Draslík 1656.2 mg
- Vláknina 8725.5 mg
- Vitamín A 8725.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.6 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kůzlečí maso očistíme, opláchneme a nakrájíme na kousky. Spařená rajčata oloupeme a nakrájíme na čtvrtky.
-
2
Maso vložíme do vroucí vody a vaříme, až je maso téměř měkké. Během vaření pečlivě sbíráme pěnu. Uvařené maso vyjmeme z vývaru, vývar odložíme.
-
3
Okapané maso smažíme na oleji dozlatova. Poté přilijeme litr vývaru, bouquet garni, sůl a celé muškátové oříšky. Vaříme na mírném plameni. Po čtvrt hodině vyjmeme bylinky, vmícháme rajčata, pyré a těstoviny. Po deseti minutách hrnec odstavíme a pod poklicí necháme těstoviny dojít.
-
4
Směs podáváme ochucenou mletým pepřem.