Polévka z kůzlete

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 180 g Bulgur
  • 80 ml Olej olivový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 l Voda pitná
  • 1.5 kg Kůzlečí maso
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 370 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 265 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 106.9 mg
  • Draslík 815.7 mg
  • Vláknina 8301.3 mg
  • Vitamín A 8301.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné a opláchnuté maso ze všech stran osmažíme na oleji. Poté zalijeme polovinou vody a pomalu vaříme, během varu sbíráme pěnu. Když je maso poloměkké, přilijeme zbylou vodu, vmícháme bulgur, sůl a polévku dovaříme až do zhoustnutí. Před podáváním polévku opepříme.

Komentáře k receptu