Ražniči z jehněčí svíčkové s žampióny
Suroviny
- 190 g Jehněčí maso
- 150 g Jogurt nízkotučný
- 1 kávová lžička Cukr třtinový
- 0.5 kávová lžička Ocet Sherry
- 2 ks Cibule červená
- 1 ks Česnek
- 6 ks Žampiony čerstvé
- 3 špetka Sůl
- 3 špetka Pepř černý mletý
- 1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- 1 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
- 1 polévková lžíce Máta
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 177 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 8 g
- Sodík 202 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 40.3 mg
- Draslík 108.2 mg
- Vláknina 3053.9 mg
- Vitamín A 3053.9 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.1 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 451.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejdříve si připravíme marinádu: do mísy vyklopíme kelímek jogurtu. Oloupaný stroužek česneku utřeme. Jogurt smícháme s omytými rozmarýnovými a mátovými lístky, které jsme posekali velmi drobně. Ještě přidáme cukr, ocet, česnek, sůl a čerstvě pomletý pepř. Jehněčí omyté maso (nejlépe ze svíčkové) nakrájíme na kostky velké 3x3cm a zamícháme je do jogurtové marinády. Dobře vše promícháme a necháme maso marinovat 10-15 minut.
-
2
Omyté malé žampiony očistíme, omyjeme a osušíme a překrojíme je na poloviny. Očištěné cibule rozkrájíme na čtvrtky.
-
3
Na kovové jehly střídavě napichujeme maso, cibuli a žampióny. Litinovou pánev rozpálíme na vysokou teplotu. Špízy pečeme přibližně 4 minuty, potíráme je olejem a stále otáčíme, aby se propekly ze všech stran. Servírujeme je hned horké - dobrou chuť.