Jehněčí kýta s kukuřičkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 579 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 46 g
- Sodík 341 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 132 mg
- Draslík 626.4 mg
- Vláknina 477.5 mg
- Vitamín A 477.5 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.4 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jehněčí kýtu vykostíme a zbavíme tuku. Česnek prolisujeme, zázvor na jemno nastrouháme.
-
2
Maso položíme vnější stranou na plochu, vykostěnou stranu lehce nařízneme, abychom je mohli naklepat. Takto připravené maso potřeme česnekem, posypeme zázvorem, osolíme a opepříme. Plát masa složíme ze všech stran do středu, aby se kraje dotýkaly. Zajistíme jehlami, vložíme do pekáče a necháme pod fólií marinovat alespoň 4 hodiny.
-
3
Gril předehřejeme na vyšší teplotu, rošt potřeme olejem. Marinované maso pokapeme olejem, vložíme na rošt a několik minut zprudka zapečeme z obou stran. Poté teplotu snížíme a maso grilujeme ještě asi 25 minut. Během grilování obracíme.
-
4
Grilované maso poté zabalíme do alobalu a necháme asi 8 minut odpočinout. Mezitím ugrilujeme ze všech stran kukuřičky, které jsme potřeli olejem.
-
5
Jako přílohu k masu s kukuřičkami podáváme studenou omáčku podle vlastní chuti.