Jehněčí kýta s kukuřičkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Kukuřičky
  • 800 g Jehněčí kýta
  • 60 ml Olej rostlinný
  • 1.71 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Zázvor celý
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 6 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 579 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 46 g
  • Sodík 341 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 132 mg
  • Draslík 626.4 mg
  • Vláknina 477.5 mg
  • Vitamín A 477.5 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.4 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jehněčí kýtu vykostíme a zbavíme tuku. Česnek prolisujeme, zázvor na jemno nastrouháme.

  • 2

    Maso položíme vnější stranou na plochu, vykostěnou stranu lehce nařízneme, abychom je mohli naklepat. Takto připravené maso potřeme česnekem, posypeme zázvorem, osolíme a opepříme. Plát masa složíme ze všech stran do středu, aby se kraje dotýkaly. Zajistíme jehlami, vložíme do pekáče a necháme pod fólií marinovat alespoň 4 hodiny.

  • 3

    Gril předehřejeme na vyšší teplotu, rošt potřeme olejem. Marinované maso pokapeme olejem, vložíme na rošt a několik minut zprudka zapečeme z obou stran. Poté teplotu snížíme a maso grilujeme ještě asi 25 minut. Během grilování obracíme.

  • 4

    Grilované maso poté zabalíme do alobalu a necháme asi 8 minut odpočinout. Mezitím ugrilujeme ze všech stran kukuřičky, které jsme potřeli olejem.

  • 5

    Jako přílohu k masu s kukuřičkami podáváme studenou omáčku podle vlastní chuti.

Komentáře k receptu