Tádžická hrachová polévka se skopovým masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 240 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 750 g Hrách
  • 500 g Skopová plec
  • 500 g Mouka polohrubá
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý celý
  • 4 ks Cibule
  • 5 ks Bobkový list
  • 5 l Voda pitná
  • 6 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 771 kcal
  • Sacharidy 108 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 222 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 52 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 158.3 mg
  • Vláknina 7218.1 mg
  • Vitamín A 7218.1 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.1 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Den předem do studené vody namočíme hrách.

  • 2

    Skopové maso rozkrájíme na kostky, vložíme do velkého hrnce se 3 l vody a zakryté vaříme asi 1,5 hodiny. Poté maso drátěnou sběračkou vybereme a na velkém pekáči v troubě na oleji ze všech stran opečeme. Maso i s výpekem následně vrátíme do přecezeného vývaru, přidáme nadrobno pokrájenou cibuli i hrách a společně vaříme dále. Během vaření přiléváme horkou vodu tak, abychom měli stále 3 l polévky. Po 90 minutách polévku osolíme, přidáme bobkový list a tlučený pepř, poté ještě 15 minut povaříme.

  • 3

    Během vaření polévky připravíme přílohu: z 500 g polohrubé mouky, 50 ml vody a lžičky soli připravíme těsto, z nějž vytvarujeme tenké placky. Na velké pánvi nebo pekáči je poté z obou stran na malém množství oleje opékáme. Opečené placky rozkrájíme na pruhy (asi jako hodně široké nudle).

  • 4

    Polévku podáváme tak, že do talíře vložíme nakrájené plackové pruhy, které nakonec zalijeme horkou polévkou.

Komentáře k receptu