Uzbecký skopový plov

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 115 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 550 g Skopová plec
  • 300 g Mrkev kořen
  • 400 g Rýže loupaná
  • 150 g Cibulka jarní
  • 800 ml Hovězí vývar základní
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Cibule
  • 6 ks Rajčata
  • 3 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • 0.94 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 864 kcal
  • Sacharidy 107 g
  • Tuky 206 g
  • Sodík 743 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 97 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 667.5 mg
  • Vláknina 16711.2 mg
  • Vitamín A 16711.2 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26.8 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné skopové plecko nakrájíme na malé kostky, na nudličky mrkev a na půlkolečka cibuli.

  • 2

    V kastrole na rozpáleném oleji rychle opražíme maso, pak přidáme cibuli s mrkví a lžičkou cukru a vše společně osmahneme. Opečenou směs zalijeme horkým hovězím vývarem, přidáme rajský protlak, sůl s pepřem a asi 45 minut povaříme.

  • 3

    K masu potom přisypeme opranou rýži a ještě 10 minut vaříme. Pak kastrol přikryjeme pokličkou a vše dohromady ještě 35-40 minut dodusíme ve středně zahřáté troubě. Hotový plov podle chuti dosolíme a dopepříme.

  • 4

    Podáváme posypané krájenou jarní cibulkou a obložené čtvrtkami rajčat.

Komentáře k receptu