Skopové kotlety s hermelínem
Suroviny
- 200 g Sýr Hermelín (Camember, Encián)
- 600 g Skopové kotlety
- 1 ks Cibule
- 1 ks Pórek
- 6 ks Rajčata
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 6 stroužek Česnek
- 0.5 l Voda pitná
- 2 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 3 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 702 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 48 g
- Sodík 89 mg
- Bílkoviny 41 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 42 mg
- Draslík 509.4 mg
- Vláknina 7234.8 mg
- Vitamín A 7234.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 29.9 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 23.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Stroužky česneku oloupeme, prolisujeme a utřeme se solí. Pórek omyjeme a nakrájíme na kolečka. Cibuli oloupeme a nakrájíme ji nadrobno. Rajčata omyjeme a nakrájíme je na plátky.
-
2
Skopové kotlety omyjeme studenou vodou, osušíme, naklepeme, potřeme česnekem se solí, olejem a pivem a necháme je alespoň hodinu v chladu odležet.
-
3
V zapékací míse rozpálíme olej a uleželé kotlety na něm z obou stran opečeme.
-
4
V pánvi rozehřejeme máslo, osmažíme na něm nakrájenou cibuli a pórek a krátce je podusíme. Pak směs rozložíme na kotlety, přidáme plátky rajčat a hermelínu, opepříme, podlijeme pivem s trochou vody a v předehřáté troubě kotlety zapečeme.