Krkonošská skopová plec s rýží

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Rýže loupaná
  • 800 g Skopová plec
  • 1 kávová lžička Vegeta
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 2 hrst Petržel kudrnka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Kmín drcený
  • 1 l Voda pitná
  • 2 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 0.7 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 817 kcal
  • Sacharidy 64 g
  • Tuky 220 g
  • Sodík 77 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 56 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 148.2 mg
  • Vláknina 10183.2 mg
  • Vitamín A 10183.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.5 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibule oloupeme a nakrájíme najemno. Mrkve oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Petrželku omyjeme a okapanou najemno nasekáme.

  • 2

    Skopovou plec omyjeme studenou vodou, osušíme a rozkrájíme na kousky.

  • 3

    V hrnci rozehřejeme olej, osmažíme na něm nakrájenou cibuli, posypeme mletou paprikou, přidáme maso a za stálého míchání ho ze všech stran opečeme. Pak do hrnce přisypeme nakrájenou mrkev, přilijeme pivo s trochou vody, okmínujeme, opepříme, osolíme a pod pokličkou dusíme, až je maso poloměkké. Během dušení maso občas promícháme a podle potřeby přilijeme vodu.

  • 4

    K změklému masu přisypeme propláchnutou rýži, dolijeme vodu, vmícháme vegetu a rýži i maso necháme dusit pod pokličkou doměkka. Pak pokličku sejmeme a přebytečnou vodu necháme vyvařit. K směsi nakonec vmícháme najemno nasekanou petrželku a podáváme.

Komentáře k receptu