Jehněčí kotlety na drceném pepři
Suroviny
- 2 kávová lžička Pažitka
- 1 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
- 2 kávová lžička Brandy
- 8 ks Jehněčí kotlety
- 1 polévková lžíce Mléko zahuštěné neslazené
- 1 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Pepř černý celý
- 2 polévková lžíce Hořčice Dijonská
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 457 kcal
- Sacharidy 2 g
- Tuky 32 g
- Sodík 127 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 132.5 mg
- Draslík 662.4 mg
- Vláknina 1475 mg
- Vitamín A 1475 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.4 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jehněčí kotlety očistíme, zbavíme tuku, ostrým nožem z nich uvolníme kost a lehce hranou dlaně naklepeme. Nahrubo nadrtíme kuličky pepře a nadrobno nasekáme pažitku.
-
2
Kotlety po obou stranách potřeme hořčicí a do masa vtlačíme nadrcený pepř.
-
3
Na velké pánvi rozehřejeme olej a kotlety v něm opečeme z každé strany 4-5 minut a opečené je odložíme do tepla. V malé misce smícháme brandy, worcesterskou omáčku a nízkotučné neslazené kondenzované mléko s pažitkou. Směs vlijeme na pánev s vypečenou šťávou a omáčku za stálého míchání rychle zahřejeme.
-
4
Kotlety rozdělíme na talíře a servírujeme přelité omáčkou.