Marinované jehněčí s makadamovými ořechy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 140 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Mandle
  • 650 g Jehněčí kýta
  • 60 g Oříšky makadamové
  • 20 g Hrozinky
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Kardamom
  • 0.5 kávová lžička Pepř citronový
  • 3 kávová lžička Koriandr čerstvý
  • 3 ks Šalotka
  • 1.7 dl Mléko zahuštěné neslazené
  • 1 dl Voda pitná
  • 1.7 dl Jogurt bílý smetanový
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Zázvor celý
  • 0.5 polévková lžíce Libeček
  • 0.5 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 753 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 78 g
  • Sodík 353 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 120 mg
  • Draslík 1041.6 mg
  • Vláknina 4493.3 mg
  • Vitamín A 4493.3 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.4 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jehněčí maso odblaníme, zbavíme tuku a žilek. Omyté a osušené ho nakrájíme na kostky a osolíme. Zázvor očistíme a nastrouháme. Makadamové ořechy s oloupanými mandlemi pomeleme nahrubo a dáme je do mísy. Přidáme k nim drobně nakrájenou šalotku, nastrouhaný zázvor, bílý smetanový jogurt, citrónovou šťávu, mletý koriandr s kardamonem a čerstvě pomletý citrónový pepř. Směs promícháme, vložíme do ní maso a dobře promícháme, aby se směs nabalila na maso. Necháme ho v misce přes noc marinovat v chladničce.

  • 2

    Omyjeme hrozinky a necháme je okapat. Petrželovou nať a libeček omyjeme a drobně pokrájíme. Maso s marinádou vložíme do hrnce se silným dnem, zalijeme ho kondenzovaným neslazeným mlékem, přimícháme hrozinky, libeček a přivedeme k varu. Pak maso pod pokličkou dusíme při nízké teplotě přibližně 90 minut. Poté odložíme poklici a vaříme do zhoustnutí asi 20-30 minut. Během vaření přilijeme vodu. Před dovařením maso dochutíme solí a přimícháme petrželku.

Komentáře k receptu