Jehněčí s rýží a mandlemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 500 g Jehněčí plec
  • 220 g Rýže dušená
  • 125 g Rozinky tmavé
  • 60 g Mandle
  • 750 ml Vývar drůbeží
  • 1 kávová lžička Tymián sušený
  • 1 kávová lžička Oregano sušené
  • 3 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.18 polévková lžíce Olej olivový
  • 0.17 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 446 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 492 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 55 mg
  • Draslík 389.2 mg
  • Vláknina 5306.5 mg
  • Vitamín A 5306.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.8 mg
  • Vitamín E 2.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jehněčí maso nakrájíme na malé kousky. Cibule oloupeme a rozkrájíme na čtvrtky.

  • 2

    Na velké pánvi rozehřejeme olivový a rostlinný olej, na něm dozlatova osmahneme čtvrtky cibulí. Ty pak z pánve vyjmeme do misky a dáme stranou.

  • 3

    Do pánve nyní dáme maso a opékáme ho 4 až 5 minut, dokud nemá zlatavou barvu. I maso po opečení vyjmeme a dáme k cibuli.

  • 4

    Propláchnutou, odkapanou suchou rýži dáme do pánve a za stálého míchání 5 minut opékáme. Pak pomalu přilijeme horký vývar, přisypeme podle chuti tymián, oregano, sůl a pepř. Snížíme teplotu, pánev přikryjeme poklicí a velmi zvolna vaříme přibližně 20 minut, dokud rýže vývar téměř nevsákne. Pak do pánve vrátíme maso s cibulí, promícháme a přikryté vaříme dalších 5 minut.

  • 5

    Na malé pánvi na sucho rychle opražíme mandle a rozinky, kterými jednotlivé porce masa s rýží posypeme.

Komentáře k receptu