Masové kuličky s toskánským kořením

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 18 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Jehněčí maso mleté
  • 180 g Strouhanka
  • 200 g Salsa rajčatová
  • 4 ml Olej olivový
  • 4 ks Cibulka jarní
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 polévková lžíce Koření toskánské
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 521 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 703 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 152.6 mg
  • Draslík 540.1 mg
  • Vláknina 4696 mg
  • Vitamín A 4696 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.3 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mleté maso, najemno nakrájené jarní cibulky, toskánské bylinky, strouhanku a vejce zpracujeme na masovou směs.

  • 2

    Kuličky, které vytvarujeme navlhčenýma rukama z masové směsi, na 20 minut uložíme do chladu.

  • 3

    Na mírném ohni v pánvi rozpálíme olivový olej a kuličky postupně osmažíme. Během smažení mícháme, aby se kuličky opekly za všech stran. Smažíme 6-8 minut.

  • 4

    Jako přílohu použijeme salsu nebo omáčku podle vlastního výběru a chuti.

Komentáře k receptu