Masové kuličky s toskánským kořením
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 521 kcal
- Sacharidy 27 g
- Tuky 33 g
- Sodík 703 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 27 g
- Cholesterol 152.6 mg
- Draslík 540.1 mg
- Vláknina 4696 mg
- Vitamín A 4696 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.3 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mleté maso, najemno nakrájené jarní cibulky, toskánské bylinky, strouhanku a vejce zpracujeme na masovou směs.
-
2
Kuličky, které vytvarujeme navlhčenýma rukama z masové směsi, na 20 minut uložíme do chladu.
-
3
Na mírném ohni v pánvi rozpálíme olivový olej a kuličky postupně osmažíme. Během smažení mícháme, aby se kuličky opekly za všech stran. Smažíme 6-8 minut.
-
4
Jako přílohu použijeme salsu nebo omáčku podle vlastního výběru a chuti.