Jehněčí v mátové omáčce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 661 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 37 g
- Sodík 74 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 160 mg
- Draslík 606.7 mg
- Vláknina 7667.1 mg
- Vitamín A 7667.1 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17.3 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1904.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupeme cibuli a zázvor, nastrouháme do mističky, přidáme špetku soli, papriku, olej, důkladně promícháme. Pekáč vymastíme olejem, vložíme do něj jehněčí maso a potřeme marinádou z misky. Zakryjeme, necháme hodinu péct v troubě.
-
2
Pekáč vytáhneme z trouby, maso potřeme medem, podlijeme vodou a pečeme dalších 20 minut. Hotové maso dáme stranou, pekáč zalijeme 200 ml vody. Pět minut vaříme, poté vodu scedíme do malého hrnce. Do mastné vody přidáme mátu, ocet a whisky. Maso touto omáčkou následně poléváme.
-
3
Brambory omyjeme, zabalíme do alobalu. Vložíme je do trouby (kde můžeme zároveň péci maso) a pečeme, dokud nezměknou.