Chléb pita s jehněčím a salsou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 354 kcal
- Sacharidy 32 g
- Tuky 16 g
- Sodík 668 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 31 g
- Cholesterol 55 mg
- Draslík 458.3 mg
- Vláknina 4341.5 mg
- Vitamín A 4341.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.2 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso nakrájíme na kousky, přidáme sůl, pepř, šťávu z citronu, olej, česnek a necháme asi 20 minut marinovat a pak kousky jehněčího napícháme na špejle. Rajčatovou salsu prohřejeme.
-
2
Zapneme troubu na gril a grilujeme jehněčí maso z každé strany 4 minuty. Pita chleby rozkrojíme a necháme mírně opéci na grilu. Do každého vložíme list hlávkového salátu a jehněčí sejmuté ze špejlí, povrch zakápneme salsou a ihned podáváme.