Jehněčí v omáčce s kapary
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 406 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 28 g
- Sodík 828 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 251.5 mg
- Draslík 777 mg
- Vláknina 816 mg
- Vitamín A 816 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.8 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 20 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ve velkém hrnci uvedeme vývar k varu. Vložíme očištěné maso a uvaříme doměkka. Vývar přecedíme.
-
2
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, přidáme pokrájenou cibuli, podlijeme vývarem a 10 minut vaříme. Odstavíme, přidáme v troše vývaru rozšlehané žloutky s kouskem másla. Dobře promícháme.
-
3
Do omáčky vložíme nakrájené maso a posypeme kapary.