Jehněčí v omáčce s kapary

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 120 g Cibule
  • 5 g Sůl
  • 600 g Jehněčí plec
  • 500 ml Vývar z hovězích kostí
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 4 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 4 polévková lžíce Kapary
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 406 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 828 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 251.5 mg
  • Draslík 777 mg
  • Vláknina 816 mg
  • Vitamín A 816 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.8 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve velkém hrnci uvedeme vývar k varu. Vložíme očištěné maso a uvaříme doměkka. Vývar přecedíme.

  • 2

    Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, přidáme pokrájenou cibuli, podlijeme vývarem a 10 minut vaříme. Odstavíme, přidáme v troše vývaru rozšlehané žloutky s kouskem másla. Dobře promícháme.

  • 3

    Do omáčky vložíme nakrájené maso a posypeme kapary.

Komentáře k receptu