Skopová kýta s rýží
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 436 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 27 g
- Sodík 1030 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 327.2 mg
- Vláknina 5913.3 mg
- Vitamín A 5913.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 34.9 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso bez kůže odblaníme, a nakrájíme na menší kousky, rajčata na kostičky, křen nastrouháme.
-
2
V hrnci rozpálíme olej, přisypeme maso, orestujeme, občas promícháme a chvíli podusíme, až se šťáva vysmahne. Zalijeme kečupem, přidáme vařené brambory, dušenou rýži, rajčata, nakládané houbičky, osolíme, podusíme a nakonec mimo oheň vmícháme křen.
-
3
Podáváme v hlubokých talířích s polévkovou lžící.