Jehněčí kotletky s jogurtem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 790 kcal
- Sacharidy 103 g
- Tuky 25 g
- Sodík 152 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 102 g
- Cholesterol 75 mg
- Draslík 635 mg
- Vláknina 13739.8 mg
- Vitamín A 13739.8 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.4 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso omyjeme, očistíme, osolíme a opepříme a potřeme jogurtem. Chřest omyjeme, zbavíme dřevnatých částí a pokrájíme na větší kusy. Rajčata omyjeme a pokrájíme na větší kusy.
-
2
Kuskus připravíme v horké vodě dle návodu a necháme dobře okapat. Olej rozpálíme a osmahneme na něm kotletky. Smažíme 2 minuty z každé strany. Poté odstavíme a necháme stranou. Máslo necháme rozpálit a osmahneme na něm kousky chřestu. Krátce smažíme po dobu pěti minut, poté přidáme rajčata a kuskus. Necháme prohřát, dochutíme solí a pepřem dle potřeby a ihned servírujeme s osmaženým masem.