Jehněčí na víně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Cibule
  • 400 g Rajčata
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 3 g Hřebíček
  • 300 g Celer řapíkatý
  • 10 g Tymián čerstvý
  • 10 g Oregano čerstvé
  • 500 ml Víno červené
  • 500 ml Vývar z hovězích kostí
  • 4 stroužek Česnek
  • 1 kg Jehněčí maso
  • 4 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 909 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 51 g
  • Sodík 1002 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 230.3 mg
  • Draslík 1377.4 mg
  • Vláknina 11985.5 mg
  • Vitamín A 11985.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 33.4 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2398.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli a česnek oloupeme a posekáme.

  • 2

    Rozehřejeme přepuštěné máslo, na kostky nakrájené maso s cibulí a česnekem v něm mírně podusíme. Osolíme a opepříme.

  • 3

    Rajčata podélně pokrájíme. Očistíme, opereme řapíkatý celer a nakrájíme na kousky.

  • 4

    Opereme, osušíme a jemně nasekáme bylinky, přidáme je s rajčaty a řapíkatým celerem k masu.

  • 5

    Asi po 8 minutách podlijeme maso vývarem a červeným vínem, přidáme bylinky a zeleninu. Přibližně 15 minut necháme táhnout.

  • 6

    Dochutíme solí, pepřem a hřebíčkem. Upravíme na talířích a podáváme

  • 7

    s rýží.

Komentáře k receptu