Jehněčí na víně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 909 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 51 g
- Sodík 1002 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 230.3 mg
- Draslík 1377.4 mg
- Vláknina 11985.5 mg
- Vitamín A 11985.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 33.4 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2398.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli a česnek oloupeme a posekáme.
-
2
Rozehřejeme přepuštěné máslo, na kostky nakrájené maso s cibulí a česnekem v něm mírně podusíme. Osolíme a opepříme.
-
3
Rajčata podélně pokrájíme. Očistíme, opereme řapíkatý celer a nakrájíme na kousky.
-
4
Opereme, osušíme a jemně nasekáme bylinky, přidáme je s rajčaty a řapíkatým celerem k masu.
-
5
Asi po 8 minutách podlijeme maso vývarem a červeným vínem, přidáme bylinky a zeleninu. Přibližně 15 minut necháme táhnout.
-
6
Dochutíme solí, pepřem a hřebíčkem. Upravíme na talířích a podáváme
-
7
s rýží.