Jehněčí brzlíky na víně s houbami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Brambory vařené
  • 80 g Máslo čerstvé
  • 150 g Houby čerstvé
  • 600 g Jehněčí brzlík
  • 50 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 100 ml Bešamel
  • 200 ml Víno madeira
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 604 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 534 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 30.8 mg
  • Draslík 590.4 mg
  • Vláknina 6429.5 mg
  • Vitamín A 6429.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.6 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 36.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brzlíky omyjeme pod tekoucí vodou, na půl minuty ponoříme do vroucí vody, scedíme a necháme vychladnout. Houby nakrájíme na plátky, bešamel smícháme se lžící másla a smetanou.

  • 2

    Na pánvi rozpustíme dvě lžíce másla, přidáme brzlíky, osolíme, opepříme a pozvolna restujeme z obou stran. Když jsou brzlíky téměř hotové, přisypeme plátky hub, podusíme na másle asi dvě minuty, podlijeme vínem Madeira a povaříme minutu. Nyní přidáme bešamel s máslem a smetanou, povaříme pět minut a stáhneme z ohně.

  • 3

    Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.

Komentáře k receptu