Skopové ledvinky na žampionech

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Máslo čerstvé
  • 200 g Žampiony čerstvé
  • 600 g Skopové ledvinky
  • 200 ml Víno bílé
  • 70 ml Bešamel
  • 3 ml Citronová šťáva
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 334 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 495 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 524.7 mg
  • Draslík 640.2 mg
  • Vláknina 1155.5 mg
  • Vitamín A 1155.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 26.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ledvinky odblaníme a nakrájíme na plátky. V pánvi rozpustíme máslo, plátky ledvinek zprudka opečeme po obou stranách. Ledvinky vyndáme z pánve a dáme zatím stranou. Do výpeku po ledvinkách dáme orestovat plátky žampionů, podlijeme vínem, osolíme, opepříme a zakapeme citronovou šťávou, přilijeme bešamel, promícháme, vyvaříme na požadovanou hustotu, vrátíme plátky ledvinek do omáčky a prohřejeme.

Komentáře k receptu