Skopové ledvinky na žampionech
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 334 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 19 g
- Sodík 495 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 524.7 mg
- Draslík 640.2 mg
- Vláknina 1155.5 mg
- Vitamín A 1155.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 26.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ledvinky odblaníme a nakrájíme na plátky. V pánvi rozpustíme máslo, plátky ledvinek zprudka opečeme po obou stranách. Ledvinky vyndáme z pánve a dáme zatím stranou. Do výpeku po ledvinkách dáme orestovat plátky žampionů, podlijeme vínem, osolíme, opepříme a zakapeme citronovou šťávou, přilijeme bešamel, promícháme, vyvaříme na požadovanou hustotu, vrátíme plátky ledvinek do omáčky a prohřejeme.