Skopové maso na majoránce s rajčaty
Suroviny
- 100 g Cibule
- 600 g Skopové maso přední
- 20 g Máslo čerstvé
- 400 g Těstoviny vařené (průměr)
- 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 15 g Celer - nať
- 10 g Pažitka
- 10 g Petržel kudrnka
- 1 krajíc Chléb konzumní
- 1 kávová lžička Sůl
- 3 ks Rajčata
- 2 špetka Saturejka
- 4 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Majoránka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 695 kcal
- Sacharidy 49 g
- Tuky 42 g
- Sodík 352 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 32 g
- Cholesterol 159 mg
- Draslík 712.3 mg
- Vláknina 4261.5 mg
- Vitamín A 4261.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.2 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso vložíme do hrnce, podlijeme trochou vody, osolíme a vaříme 30 minut. Přidáme nadrobno nakrájená rajčata, cibuli, kůrku chleba, ochutíme saturejkou, posekanou celerovou natí, petrželkou a pažitkou. Mouku rozmícháme ve vodě a přilijeme k masu. Dusíme dalších 20 minut. Maso vyndáme, naporcujeme, šťávu dochutíme prolisovaným česnekem, vrchovatou lžící majoránky a kouskem másla. Povaříme ještě chvilku a odstavíme.
-
2
Maso vložíme zpět, necháme prohřát a podáváme s vařenými těstovinami.