Skopová žebírka s vejci
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 825 kcal
- Sacharidy 35 g
- Tuky 53 g
- Sodík 502 mg
- Bílkoviny 50 g
- Uhlovodany 35 g
- Cholesterol 380.1 mg
- Draslík 709 mg
- Vláknina 8766.8 mg
- Vitamín A 8766.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso trochu odřízneme od kosti, po okrajích nařízneme, naklepeme, osolíme, opepříme. V pánvi rozpustíme máslo a přilijeme olej. Žebírka položíme do rozpáleného tuku a rovnoměrně opékáme. Po 6 minutách maso obrátíme a na každou porci rozklepneme vejce tak, aby se na mase udrželo. Jakmile začne bílek tuhnout, položíme do žloutku kostičku tvrdého sýra.
-
2
Podáváme s hranolkami a ozdobíme posekanou petrželkou.