Skopová žebírka s vejci

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Skopová žebra
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 80 g Sýr Eidam cihla 45%
  • 400 g Hranolky
  • 15 g Petržel kudrnka
  • 30 ml Olej olivový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 3 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 825 kcal
  • Sacharidy 35 g
  • Tuky 53 g
  • Sodík 502 mg
  • Bílkoviny 50 g
  • Uhlovodany 35 g
  • Cholesterol 380.1 mg
  • Draslík 709 mg
  • Vláknina 8766.8 mg
  • Vitamín A 8766.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso trochu odřízneme od kosti, po okrajích nařízneme, naklepeme, osolíme, opepříme. V pánvi rozpustíme máslo a přilijeme olej. Žebírka položíme do rozpáleného tuku a rovnoměrně opékáme. Po 6 minutách maso obrátíme a na každou porci rozklepneme vejce tak, aby se na mase udrželo. Jakmile začne bílek tuhnout, položíme do žloutku kostičku tvrdého sýra.

  • 2

    Podáváme s hranolkami a ozdobíme posekanou petrželkou.

Komentáře k receptu