Jehněčí na rozmarýnu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 549 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 43 g
- Sodík 679 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 170.8 mg
- Draslík 526.7 mg
- Vláknina 3662.9 mg
- Vitamín A 3662.9 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.4 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Řízky osušíme. Rozmarýn trochu roztlučeme ve hmoždíři, na talíři smícháme s moukou. V hlubokém talíři ušleháme vajíčko s 1 lžičkou vody. Strouhanku dáme na mělký talíř.
-
2
Rozehřejeme pánev a pak na ní ohřejeme olej. Řízky osolíme a opepříme, obalíme ve směsi mouky a rozmarýnu, pak ve vajíčku a ve strouhance. Smažíme z obou stran na středně velkém plameni 3-4 min. dozlatova.
-
3
Řízky necháme okapat na papírové utěrce a ozdobené čtvrtkami citronu servírujeme hodně horké.