Zapečené makaróny s mletým jehněčím masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 150 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 450 g Jehněčí maso mleté
  • 120 g Špagety, Makarony
  • 300 g Řecký jogurt
  • 300 ml Vývar drůbeží
  • 1 kávová lžička Skořice mletá
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Rajčata
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 752 kcal
  • Sacharidy 47 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 463 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 44 g
  • Cholesterol 216 mg
  • Draslík 503.4 mg
  • Vláknina 4203.3 mg
  • Vitamín A 4203.3 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.7 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hlubokém rendlíku na oleji na mírném plameni restujeme pokrájenou cibuli s česnekem. Po pěti minutách přidáme mleté maso, restujeme a mícháme, aby v mase nebyly hrudky. Když je maso usmažené, přidáme rajčatový protlak a mouku. Dobře promícháme, vlijeme vývar, opepříme, osolíme a vsypeme skořici. Pod poklicí vaříme asi dvacet pět minut.

  • 2

    V mezičase v osolené vodě uvaříme kratší makarony na zkus, scedíme a necháme okapat.

  • 3

    Do zapékací mísy vlijeme masovou směs, poklademe tenkými plátky rajčat. Těstoviny v míse promícháme s jogurtem a rozšlehanými vejci a nalijeme je na masovou směs. Pečeme v troubě předehřáté na 190°C zhruba hodinu. Hned podáváme.

Komentáře k receptu