Zapečené makaróny s mletým jehněčím masem
Suroviny
- 450 g Jehněčí maso mleté
- 120 g Špagety, Makarony
- 300 g Řecký jogurt
- 300 ml Vývar drůbeží
- 1 kávová lžička Skořice mletá
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 2 ks Rajčata
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 752 kcal
- Sacharidy 47 g
- Tuky 40 g
- Sodík 463 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 44 g
- Cholesterol 216 mg
- Draslík 503.4 mg
- Vláknina 4203.3 mg
- Vitamín A 4203.3 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.7 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hlubokém rendlíku na oleji na mírném plameni restujeme pokrájenou cibuli s česnekem. Po pěti minutách přidáme mleté maso, restujeme a mícháme, aby v mase nebyly hrudky. Když je maso usmažené, přidáme rajčatový protlak a mouku. Dobře promícháme, vlijeme vývar, opepříme, osolíme a vsypeme skořici. Pod poklicí vaříme asi dvacet pět minut.
-
2
V mezičase v osolené vodě uvaříme kratší makarony na zkus, scedíme a necháme okapat.
-
3
Do zapékací mísy vlijeme masovou směs, poklademe tenkými plátky rajčat. Těstoviny v míse promícháme s jogurtem a rozšlehanými vejci a nalijeme je na masovou směs. Pečeme v troubě předehřáté na 190°C zhruba hodinu. Hned podáváme.