Těstoviny s jehněčím masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 280 g Jehněčí maso
  • 350 g Těstoviny Linguine
  • 125 ml Víno bílé
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Bobkový list
  • 2 ks Paprika žlutá
  • 4 ks Rajčata
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 566 kcal
  • Sacharidy 70 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 103 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 70 g
  • Cholesterol 56 mg
  • Draslík 292.6 mg
  • Vláknina 2708 mg
  • Vitamín A 2708 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 74.8 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 665.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve větší pánvi na dvou lžících oleje za stálého míchání orestujeme kousky vykostěného jehněčího masa, až zhnědne. Přidáme česnek nakrájený na plátky a minutu smažíme. Poté vlijeme víno, přidáme bobkový list, pepř, sůl a dusíme. Až směs zhoustne, přilijeme zbylý olej, papriky, které jsme zbavili semen a nakrájeli na kostičky a rajčata, která jsme oloupali, zbavili semen a nakrájeli na kousky. Tuto směs za občasného promíchání dusíme pod pokličkou asi tři čtvrtě hodiny.

  • 2

    V mezičase ve větším hrnci uvaříme v osolené vodě těstoviny na skus, scedíme a necháme v míse v teple.

  • 3

    Z hotové omáčky odstraníme bobkový list a vmícháme ji do připravených těstovin. Ihned podáváme.

Komentáře k receptu