Těstoviny s jehněčím masem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 566 kcal
- Sacharidy 70 g
- Tuky 17 g
- Sodík 103 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 70 g
- Cholesterol 56 mg
- Draslík 292.6 mg
- Vláknina 2708 mg
- Vitamín A 2708 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 74.8 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 665.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ve větší pánvi na dvou lžících oleje za stálého míchání orestujeme kousky vykostěného jehněčího masa, až zhnědne. Přidáme česnek nakrájený na plátky a minutu smažíme. Poté vlijeme víno, přidáme bobkový list, pepř, sůl a dusíme. Až směs zhoustne, přilijeme zbylý olej, papriky, které jsme zbavili semen a nakrájeli na kostičky a rajčata, která jsme oloupali, zbavili semen a nakrájeli na kousky. Tuto směs za občasného promíchání dusíme pod pokličkou asi tři čtvrtě hodiny.
-
2
V mezičase ve větším hrnci uvaříme v osolené vodě těstoviny na skus, scedíme a necháme v míse v teple.
-
3
Z hotové omáčky odstraníme bobkový list a vmícháme ji do připravených těstovin. Ihned podáváme.