Krzatma s hráškem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 803 kcal
- Sacharidy 36 g
- Tuky 52 g
- Sodík 323 mg
- Bílkoviny 46 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 147 mg
- Draslík 979.3 mg
- Vláknina 15962.5 mg
- Vitamín A 15962.5 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 53 mg
- Vitamín E 5.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 19.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté jehněčí maso nakrájíme na menší kotlety.
-
2
V hlubší pánvi rozehřejeme máslo s olejem a kotlety opečeme do zlatohněda z obou stran.
-
3
Vyndáme je a na výpeku orestujeme pokrájenou cibuli a mrkev na kolečka.
-
4
Přidáme ještě pokrájený česnek, rajčatový protlak a pálivou papriku.
-
5
Vše promícháme, krátce orestujeme a maso vložíme zpět.
-
6
Přidáme čerstvý zelený hrášek, sůl, podlijeme 3dl vody a dusíme pod pokličkou do změknutí masa a hrášku.