Krzatma s hráškem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Protlak rajčatový
  • 800 g Jehněčí kotlety
  • 500 g Hrášek
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 2 stroužek Česnek
  • 0.5 dl Olej slunečnicový
  • 3 dl Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Paprika mletá pálivá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 803 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 52 g
  • Sodík 323 mg
  • Bílkoviny 46 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 147 mg
  • Draslík 979.3 mg
  • Vláknina 15962.5 mg
  • Vitamín A 15962.5 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 53 mg
  • Vitamín E 5.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté jehněčí maso nakrájíme na menší kotlety.

  • 2

    V hlubší pánvi rozehřejeme máslo s olejem a kotlety opečeme do zlatohněda z obou stran.

  • 3

    Vyndáme je a na výpeku orestujeme pokrájenou cibuli a mrkev na kolečka.

  • 4

    Přidáme ještě pokrájený česnek, rajčatový protlak a pálivou papriku.

  • 5

    Vše promícháme, krátce orestujeme a maso vložíme zpět.

  • 6

    Přidáme čerstvý zelený hrášek, sůl, podlijeme 3dl vody a dusíme pod pokličkou do změknutí masa a hrášku.

Komentáře k receptu