Jehněčí filety na rozmarýnu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 346 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 20 g
- Sodík 421 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 74 mg
- Draslík 339.9 mg
- Vláknina 276.3 mg
- Vitamín A 276.3 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.1 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 719.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do úhledného tvaru provázkem svážeme obě jehněčí panenky, pokapeme je brandy, opepříme a odložíme zakryté stranou.
-
2
Při mírné teplotě povaříme vývar a také odstavíme.
-
3
V pekáči rozpálíme olej se lžičkou másla a po opadnutí pěny vložíme do pekáče připravené jehněčí. Ze všech stran maso osmahneme, přidáme sherry a zapálíme. Mírně zatřepeme pekáčem a plameny uhasíme. Do předehřáté trouby na 230°C vložíme pekáč a pečeme zhruba 8-10 minut.
-
4
Po upečení masa troubu vypneme, maso přesuneme na horký talíř a vložíme zpět do trouby na dalších 10 minut. Dvířka trouby necháme již pootevřené.
-
5
Připravený vývar zahustíme rozmarýnem a vlijeme do pekáče. Přivedeme k varu a seškrabujeme kousky ze dna pekáče, osolíme a slijeme vzniklou omáčku do malého kastrůlku a postavíme na mírný plamen. Do omáčky vmícháme zbylé máslo a po rozpuštění a promíchání omáčku odstavíme.
-
6
Z masa si odstraníme provázek, maso nakrájíme na plátky.
-
7
Na předehřáté talíře nalijeme trochu omáčky, položíme tři plátky masa, ozdobíme rozmarýnem.