Kebab z jehněčí kýty
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 664 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 60 g
- Sodík 304 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 99 mg
- Draslík 485.1 mg
- Vláknina 1168 mg
- Vitamín A 1168 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.1 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jehněčí maso z kýty nakrájíme na menší kousky, které dáme do mísy.
-
2
Maso opepříme, osolíme, navrch dáme pokrájenou cibuli, přelijeme
-
3
1,5 dl olivovým olejem a necháme uležet skoro 1 hodinu v chladu.
-
4
Naložené maso bez cibule napícháme na jehly a grilujeme na roštu.
-
5
Během grilování maso potíráme olejem z marinády.
-
6
Hotový kebab podáváme posypaný sladkou paprikou.