Kebab z jehněčí kýty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Jehněčí kýta
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř bílý
  • 1 ks Cibule
  • 1.5 dl Olej olivový
  • 0.5 polévková lžíce Paprika mletá sladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 664 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 60 g
  • Sodík 304 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 99 mg
  • Draslík 485.1 mg
  • Vláknina 1168 mg
  • Vitamín A 1168 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.1 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jehněčí maso z kýty nakrájíme na menší kousky, které dáme do mísy.

  • 2

    Maso opepříme, osolíme, navrch dáme pokrájenou cibuli, přelijeme

  • 3

    1,5 dl olivovým olejem a necháme uležet skoro 1 hodinu v chladu.

  • 4

    Naložené maso bez cibule napícháme na jehly a grilujeme na roštu.

  • 5

    Během grilování maso potíráme olejem z marinády.

  • 6

    Hotový kebab podáváme posypaný sladkou paprikou.

Komentáře k receptu