Řezy ze skopové kýty se sardelovým máslem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 317 kcal
- Sacharidy 0 g
- Tuky 27 g
- Sodík 201 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 15.6 mg
- Draslík 7 mg
- Vláknina 39.8 mg
- Vitamín A 39.8 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.1 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěnou a omytou skopovou kýtu nakrájíme přes vlákno na 8 řezů. Maso mírně naklepeme, po okrajích nařízneme, opepříme a pokapeme lžící oleje, necháme na míse v chladničce několik hodin odpočinout.
-
2
Řezy následně osolíme a zprudka opečeme po obou stranách na rozehřátém oleji. Přendáme na nahřáté talíře, poklademe sardelovým máslem, připraveným smícháním másla se sardelovou pastou a worcesterem.
-
3
Ihned podáváme. Vhodnou přílohou jsou opékané brambory.