Řezy ze skopové kýty se sardelovým máslem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 500 g Skopová kýta
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
  • 1 kávová lžička Sardelová pasta
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.7 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 317 kcal
  • Sacharidy 0 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 201 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 15.6 mg
  • Draslík 7 mg
  • Vláknina 39.8 mg
  • Vitamín A 39.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou a omytou skopovou kýtu nakrájíme přes vlákno na 8 řezů. Maso mírně naklepeme, po okrajích nařízneme, opepříme a pokapeme lžící oleje, necháme na míse v chladničce několik hodin odpočinout.

  • 2

    Řezy následně osolíme a zprudka opečeme po obou stranách na rozehřátém oleji. Přendáme na nahřáté talíře, poklademe sardelovým máslem, připraveným smícháním másla se sardelovou pastou a worcesterem.

  • 3

    Ihned podáváme. Vhodnou přílohou jsou opékané brambory.

Komentáře k receptu