Vídeňský jehněčí hřbet

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Sádlo škvařené
  • 1000 g Jehněčí hřbet
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 hrnek Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 817 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 153 g
  • Sodík 350 mg
  • Bílkoviny 44 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 189.7 mg
  • Draslík 649.6 mg
  • Vláknina 4062.5 mg
  • Vitamín A 4062.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.5 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytý jehněčí hřbet osolíme a potřeme rozetřeným česnekem. Maso vložíme do pekáče na rozehřáté sádlo a pečeme v mírně vyhřáté troubě.

  • 2

    Po chvíli maso podlijeme vodou, přidáme cibuli, oloupanou, rozpůlenou mrkev a za častého přelévání šťávou a podlévání vodou upečeme doměkka.

  • 3

    Upečené maso naporcujeme a polijeme šťávou.

Komentáře k receptu