Jarní skopové ragú
Suroviny
- 340 g Hrášek
- 225 g Fazolové lusky zelené
- 800 g Skopové kotlety
- 570 ml Vývar z hovězích kostí
- 140 ml Víno bílé
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 2 ks Šalotka
- 5 ks Rajčata
- 1 ks Bylinky čerstvé - svazek
- 12 ks Brambory
- 6 ks Tuřín
- 8 ks Mrkev kořen
- 12 ks Cibule
- 1 špetka Tymián sušený
- 1 stroužek Česnek
- 1.41 polévková lžíce Olej stolní
- 4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 764 kcal
- Sacharidy 86 g
- Tuky 26 g
- Sodík 580 mg
- Bílkoviny 43 g
- Uhlovodany 70 g
- Cholesterol 5.6 mg
- Draslík 1925.1 mg
- Vláknina 40454 mg
- Vitamín A 40454 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 95.8 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na větší pánvi rozpálíme asi polovinu oleje, kotlety obalíme v mouce smíchané se solí, pepřem a tymiánem. Kotlety po 4 kusech osmahneme a přendáme do pekáče.
-
2
Na výpeku z pánve osmažíme na jemno nakrájenou šalotku a utřený česnek, přilijeme vývar, přivedeme k varu. Na prudším ohni necháme trochu odpařit a přidáme oloupaná, na hrubo pokrájená rajčata.
-
3
Omáčku nalijeme na maso a obrátíme, aby se kotlety rovnoměrně pokryly. Přidáme svazek bylinek, zakryjeme a 30 minut pečeme v troubě na 180°C, až maso změkne. Asi po 10 minutách přidáme mrkev a brambory. 15 minut před koncem pečení přidáme i tuřín, fazolky, hrášek a jarní cibulku.
-
4
Po 30 minutách pečení odebereme maso a zeleninu, která je již měkká. Odpaříme část omáčky prudkým varem a povaříme zeleninu, která ještě není zcela hotová. Před podáváním polijeme maso a zeleninu omáčkou a posypeme petrželí.