Jehněčí po irsku
Suroviny
- 400 g Jehněčí plec
- 2 kávová lžička Máta
- 0.5 kávová lžička Tymián sušený
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Bazalka
- 2 ks Cibule
- 3 ks Brambory
- 1 ks Bobkový list
- 2 ks Mrkev kořen
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 šálek Vývar z hovězích kostí
- 0.333333 šálek Zakysaná smetana
- 0.5 šálek Pivo světlé 10% 3,9% obj.
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 336 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 187 g
- Sodík 629 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 83.1 mg
- Draslík 1131.3 mg
- Vláknina 9484.1 mg
- Vitamín A 9484.1 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.1 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté maso nakrájíme na kostky, vložíme do kastrolu spolu s bobkovým listem, osolíme, opepříme a zalijeme vývarem. Zvolna vaříme asi 45 minut.
-
2
Potom přidáme oloupané, na kostky nakrájené brambory, na osminky nakrájenou cibuli, na kolečka nakrájenou mrkev a okořeníme tymiánem a bazalkou. Pod pokličkou zvolna dusíme asi 30 minut.
-
3
V misce rozmícháme mouku v pivu, vlijeme do hrnce s masem a zeleninou, zamícháme a vaříme do zhoustnutí.
-
4
Smetanu smícháme s nasekanou mátou a na talíři jí každou porci ozdobíme.