Hovězí srdce na špeku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 125 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Cibule
  • 400 g Hovězí srdce
  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 40 g Slanina vepřová
  • 30 g Sádlo škvařené
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 262 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 388 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 138.1 mg
  • Draslík 347 mg
  • Vláknina 1388.8 mg
  • Vitamín A 1388.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.9 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hovězí srdce zbavíme žilek a blan, omyjeme a protáhneme poloviční dávkou slaniny. Osolíme a opepříme.

  • 2

    Rozpustíme sádlo a osmažíme dozlatova drobně nakrájenou cibuli se zbytkem slaniny.

  • 3

    Zalijeme vařící vodou, vložíme připravené srdce a dusíme pod pokličkou doměkka. Občas srdce obrátíme a šťávu dle potřeby doléváme vařící vodou.

  • 4

    Měkké srdce vyndáme ze šťávy a necháme ji vydusit na tuk. Šťávu pak zaprášíme moukou, opražíme ji dočervena a přilijeme vlažnou vodu, tak aby šťáva byla řidší. Necháme ještě povařit asi 40 minut.

  • 5

    Pak vložíme zpět rozporcované srdce, které jsme nakrájeli na plátky přes vlákna a necháme přejít varem.

  • 6

    Šťávu podáváme necezenou.

Komentáře k receptu