Guláš z hovězího srdce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 120 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 600 g Cibule
  • 1000 g Hovězí srdce
  • 60 g Sádlo škvařené
  • 30 ml Protlak rajčatový
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Majoránka
  • 1 kávová lžička Podravka
  • 2 špetka Kmín drcený
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 3 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 396 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 515 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 259.6 mg
  • Draslík 773.8 mg
  • Vláknina 4647.6 mg
  • Vitamín A 4647.6 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.1 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Srdce očistíme a nakrájíme na kostičky. V hrnci rozehřejeme sádlo, přisypeme cibuli, necháme zpěnit a jakmile zrůžoví, vložíme do hrnce kostičky masa. Lehce orestujeme, posypeme mletou paprikou, necháme ji rozpustit v tuku, přidáme rajčatový protlak, osolíme, opepříme a okmínujeme. Podlijeme vodou a povaříme půl hodiny. Mouku rozmícháme v trošce vody, přilijeme do guláše, dobře promícháme a vaříme další hodinu. Pět minut před koncem vaření vmícháme prolisovaný česnek, lžičku majoránky, dochutíme podravkou a dovaříme.

Komentáře k receptu