Guláš z hovězího srdce
Suroviny
- 600 g Cibule
- 1000 g Hovězí srdce
- 60 g Sádlo škvařené
- 30 ml Protlak rajčatový
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 2 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Majoránka
- 1 kávová lžička Podravka
- 2 špetka Kmín drcený
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 3 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 396 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 20 g
- Sodík 515 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 259.6 mg
- Draslík 773.8 mg
- Vláknina 4647.6 mg
- Vitamín A 4647.6 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.1 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Srdce očistíme a nakrájíme na kostičky. V hrnci rozehřejeme sádlo, přisypeme cibuli, necháme zpěnit a jakmile zrůžoví, vložíme do hrnce kostičky masa. Lehce orestujeme, posypeme mletou paprikou, necháme ji rozpustit v tuku, přidáme rajčatový protlak, osolíme, opepříme a okmínujeme. Podlijeme vodou a povaříme půl hodiny. Mouku rozmícháme v trošce vody, přilijeme do guláše, dobře promícháme a vaříme další hodinu. Pět minut před koncem vaření vmícháme prolisovaný česnek, lžičku majoránky, dochutíme podravkou a dovaříme.