Telecí karé s fazzoletti v omáčce z cuket a majoránky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 707 kcal
- Sacharidy 41 g
- Tuky 35 g
- Sodík 388 mg
- Bílkoviny 50 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 293.7 mg
- Draslík 1221 mg
- Vláknina 16894.8 mg
- Vitamín A 16894.8 mg
- Vitamín B6 1.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 26.9 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 29.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Telecí maso nakrájíme na porce o váze cca 200g, naklepeme, ochutíme pepřem, pokapeme olivovým olejem a necháme odpočinou při pokojové teplotě.
-
2
Vypracujeme hladké těsto z mouky, vajec a špetky soli a zabalené ve fólii necháme cca půl hodiny odležet při pokojové teplotě.
-
3
Poté těsto rozválíme na tenké plátky, nakrájíme na čtverce o straně cca 12cm a uvaříme ve vodě se špetkou soli a olivovým olejem.
-
4
Zchladíme ve studené vodě a necháme okapat.
-
5
Česnek nakrájíme na kousky, cuketu na plátky. Rajčata oloupeme, odstraníme jadérka a nakrájíme na kousky.
-
6
V pánvi rozpálíme olej a cca 2min orestujeme česnek, cuketu a majoránku. Promícháme, ochutíme solí, pepřem, zalijeme vývarem a podusíme. Poté směs rozmixujeme, přidáme trochu vývaru a odložíme stranou.
-
7
Plátky masa osolíme a z každé strany orestujeme na rozpáleném oleji. Dopečeme 6-8min v troubě rozehřáté na 180C nebo na grilu.
-
8
Těstoviny-fazzoletti prohřejeme ve vývaru s máslem, rozdělíme na talíře, poklademe zeleninovou směsí, přidáme upečené telecí karé a podáváme.