Telecí karé s fazzoletti v omáčce z cuket a majoránky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 105 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 350 g Cuketa
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 150 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 100 g Rajčata
  • 800 g Telecí svíčková
  • 150 ml Vývar drůbeží
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Majoránka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 707 kcal
  • Sacharidy 41 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 388 mg
  • Bílkoviny 50 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 293.7 mg
  • Draslík 1221 mg
  • Vláknina 16894.8 mg
  • Vitamín A 16894.8 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26.9 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 29.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Telecí maso nakrájíme na porce o váze cca 200g, naklepeme, ochutíme pepřem, pokapeme olivovým olejem a necháme odpočinou při pokojové teplotě.

  • 2

    Vypracujeme hladké těsto z mouky, vajec a špetky soli a zabalené ve fólii necháme cca půl hodiny odležet při pokojové teplotě.

  • 3

    Poté těsto rozválíme na tenké plátky, nakrájíme na čtverce o straně cca 12cm a uvaříme ve vodě se špetkou soli a olivovým olejem.

  • 4

    Zchladíme ve studené vodě a necháme okapat.

  • 5

    Česnek nakrájíme na kousky, cuketu na plátky. Rajčata oloupeme, odstraníme jadérka a nakrájíme na kousky.

  • 6

    V pánvi rozpálíme olej a cca 2min orestujeme česnek, cuketu a majoránku. Promícháme, ochutíme solí, pepřem, zalijeme vývarem a podusíme. Poté směs rozmixujeme, přidáme trochu vývaru a odložíme stranou.

  • 7

    Plátky masa osolíme a z každé strany orestujeme na rozpáleném oleji. Dopečeme 6-8min v troubě rozehřáté na 180C nebo na grilu.

  • 8

    Těstoviny-fazzoletti prohřejeme ve vývaru s máslem, rozdělíme na talíře, poklademe zeleninovou směsí, přidáme upečené telecí karé a podáváme.

Komentáře k receptu